Asociația de Servicii Sociale SCUT

Asociația de Servicii Sociale SCUT

Copiii au nevoie de mama!

Status: Fundraising

Campania „Copiii au nevoie de mama” s-a născut din nevoia de a fi aproape de mamele și copiii aflați în situații dificile.

Scopul proiectului este sprijinirea mamelor aflate în situații de risc social în vederea prevenirii abandonului copiilor.

[ Show more ]
61.115% Complete

12,223 RON

Sumă:

1

Galantomi:

30

Donații:

20,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Campania „Copiii au nevoie de mama” s-a născut din nevoia de a fi aproape de mamele și copiii aflați în situații dificile.

Grija noastră se îndreaptă către tinerele mame care provin fie din centre de plasament, fie din familii disfuncționale. Viața acestor mame și a copiilor lor abundă de probleme pe toate planurile: psihologic (probleme emoționale și de echilibru psihic generate în mare parte de lipsuri materiale, de incapacitatea de a face față solicitărilor din partea copiilor, a comunității ce conduce la: stres crescut, anxietate, depresie, tentative suicidare), social (se confruntă cu lipsa suportului social), material (lipsa mijloacelor de subzistență, locuirea în condiții precare), financiar (lipsa posibilităților financiare care să răspundă nevoilor firești oricărei persoane: plata chiriei, utilităților, plata pentru menținerea copiilor în sistemul de învățământ).

La toate acestea se adaugă și trecutul traumatizant al mamelor (în special pentru cele care au trăit în centre de plasament), abuzurile la care au fost supuse (fizic, emoțional, sexual, etc.).

În prezent, ele luptă în multe dintre cazuri, singure, pentru a le putea oferi copiilor lor o altă experiență de viață, una normală și mai liniștită, însă au nevoie de susținere în acest proces. În cei peste 16 ani de lucru cu familii în risc social, am observat că unul dintre riscurile care apar este acela de a eșua în efortul de a menține o viață decentă și aceste mame, ajung uneori, din disperare, să își abandoneze copii.

Ce este de făcut? Unii ar spune că avem nevoie de minuni dar minunile sunteți chiar voi, oamenii simpli. Fiecare gest mărunt venit din partea voastră poate schimba traseul de viață al acestor persoane. Și pentru că stă cu adevărat în puterea noastră să acționăm, vă invităm alături de noi în această campanie pentru că noi credem cu tărie: COPIII AU NEVOIE DE MAMA!

Suma de bani de care avem nevoie pentru îndeplinirea proiectului este (20.000 Eur). Această sumă de bani va fi folosită pentru plata chiriei, utilităților, pentru menținerea copiilor în sistemul de învățământ, pentru plata anumitor servicii și intervenții medicale, pentru facilitarea accesului la terapii psihologice, etc.)